Language
Wybierz język
Phone number
Zadzwoń do nas
+48 44 649 06 50
Language
Wybierz język

Klauzula informacyjna

 

1. Administratorem Pani/Pana danych osobowych jest:

Emerson Polska Sp. z o.o. Sp.k. wpisana do rejestru przedsiębiorców Krajowego Rejestru Sądowego, prowadzonego przez Sąd Rejonowy dla Łodzi-Śródmieścia w Łodzi, XX Wydział Gospodarczy Krajowego Rejestru Sądowego pod numerem 0000521386, NIP 771-01-08-590, REGON 590000402, adres: 97-300 Piotrków Trybunalski ul. Belzacka 176/178.

Dane kontaktowe do Inspektora Ochrony Danych (IOD):

e-mail: abi@emerson.pl
tel.: +48 661 944 105 (Mariusz Dawid, IOD)


1.1. Administrator danych przetwarza Pani/Pana następujące kategorie danych osobowych: imię i nazwisko, adres e-mail, telefon oraz pozostałe dane zawarte w sygnaturce podpisu mailowego,  przekazanych wizytówkach, zawartych umowach.


1.2. Dane osobowe przetwarzane będą w ramach wykonania umów, prowadzenia korespondencji, udzielania odpowiedzi na  zapytania, przekazywania informacji o produktach i usługach oferowanych przez Emerson Polska Sp. z o.o. Sp.k. , przekazywania informacji handlowych – w zależności od udzielonej zgody, na podstawie art. 6 ust. 1 pkt a) oraz b) Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych).


1.3. Podane przez Pana/Panią dane nie będą podlegać profilowaniu.


1.4. Dane osobowe nie będą przekazywane do państwa trzeciego.


1.5.Przewidywane kategorie odbiorców danych: Pracownicy Spółki, klienci Administratora, z którym Administrator zawarł umowę o świadczenie usług (np. dostawcy, przewoźnicy, obsługa prawna) na podstawie umów zawartych z Administratorem.


1.6. Dane osobowe będą przechowywane przez okres współpracy pomiędzy Stronami, do upływu przedawnienia roszczeń związanych z umową, do czasu wycofania zgody na przetwarzanie.


1.7. Posiada Pani/Pan prawo żądania dostępu do treści swoich danych oraz prawo ich sprostowania, usunięcia, ograniczenia przetwarzania, prawo do uzyskania kopii danych, prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania danych i prawo do przenoszenia danych. Sprzeciw może Pan/Pani zgłosić w dogodny dla siebie sposób, a w szczególności poprzez wysłanie wiadomości na adres e-mail abi@emerson.pl  lub za pośrednictwem innych środków porozumiewania się na odległość, bądź listownie na adres siedziby administratora danych.


1.8. Ma Pani/Pan prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych z siedzibą w Warszawie, albo innego organu nadzorczego posiadającego kompetencję do rozpoznania skargi w dacie jej wniesienia, gdy uzna Pani/Pan, iż przetwarzanie danych osobowych Pani/Pana dotyczących narusza przepisy przepisy Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych).